D11 Professionals en zorg

NVCK is er voor
jou en je kind!
Ontdek waarom...

Professionals en zorg

De NVCK is opgericht in 2015 en komt voort uit de samenvoeging van de Vereniging voor Urotherapie en de Landelijke werkgroep Poeppoli’s.

De vereniging bestaat uit zorgverleners vanuit verschillende disciplines. Allen zijn beroepsmatig betrokken bij de zorg voor kinderen met continentie problemen. Het doel van de vereniging is om een platform te bieden voor deze artsen, psychologen, orthopedagogen, fysiotherapeuten en urotherapeuten waar zij elkaar kunnen vinden in de zorg voor het continente kind en hun kennis kunnen verbreden.

Beroepsdeelprofiel

Download PDF bestand  - Alleen zorgverleners kunnen daarom het lidmaatschap aanvragen.

De website beoogt ook ouders en leerkrachten in het basisonderwijs te informeren over continentie bij kinderen. Kinderen kunnen verschillende problemen ervaren waarmee zij tot de doelgroep van de NVCK behoren. Symptomen van de lagere urinewegen zoals urine-incontinentie, urineweginfecties, en blaas en/of plasproblemen, maar ook obstipatie en ontlastingsverlies, bedplassen of zindelijkheidsproblemen komen veelvuldig voor. Obstipatie is een veel gestelde diagnose op kinderleeftijd, en speelt vaak ook een belangrijke rol in plasproblemen. Vandaar dat plas-en/of poepproblemen altijd samen bekeken worden.

Wilt u zich aanmelden? Klik op Lid worden.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in, via Contact.