Psychologen

Urotherapie krijgt met de opzet van de vereniging terecht de aandacht die het verdient. Vooral het belang van samenwerken van meerdere disciplines is een grote stap in multidisciplinair denken bij de behandeling van urine-incontinentie en enuresis.

Op psychologisch gebied wordt steeds duidelijker, dat informatieverwerkingsproblemen een rol kunnen spelen, zoals bijvoorbeeld AD(H)D. Uit onderzoek van oa Gonthard blijkt, dat bij enuresis bij 20-30% sprake blijkt van comorbiditeit en bij urine-incontinentie zelfs 20-40%. Psychologische beoordeling is daarom van belang.
Alle beroepsgroepen proberen hun krachten te bundelen, om zo tot meer deskundigheid en verbetering van de behandeling te komen.

Bijeenkomsten

De vereniging organiseert naast de jaarlijkse bijscholingsdag in het UMC Utrecht, bijeenkomsten voor de beroepsgroep psychologen om kennis en ervaringen te delen, richtlijnen en literatuur te bespreken. De eerste poging in het voorjaar van 2011 om de psychologen bij elkaar te krijgen, gaf blijk van interesse, echter de opkomst was nog heel mager.

Oproep meld je aan!

Ben je als psycholoog/pedagoog betrokken bij de behandeling van kinderen met hiervoor genoemde problematiek of heeft het je interesse? Meld je dan direct online aan!

Hierbij ook een oproep aan andere disciplines om de psychologen/ pedagogen in het team te motiveren.

Contact/informatie?

Wilt u meer informatie over de vereniging of de bijeenkomsten? Vul dan het contactformulier in via contact

Delen:

Recente artikelen

InloggenLid worden
NVCK