Archieven

Kosten?

Voor jongeren tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9). Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen. 

Afspraak maken kan zonder verwijzing

Je kun ook zonder verwijsbriefje van de huisarts naar de fysiotherapeut? De wet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) maakt dat namelijk mogelijk. De huisarts blijft natuurlijk wel een centrale rol spelen. De fysiotherapeut zal jouw huisarts blijven informeren, tenzij je aangeeft dat niet te willen. De Gespecialiseerde fysiotherapeut voert eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat er wordt beoordeeld of je bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent.

Waar te vinden?

Op website deFysiotherapeut kun je zoeken naar een bekkenfysiotherapeut of een kinderfysiotherapeut bij jou in de buurt. Bekijk op de website van de fysiotherapiepraktijk of de bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in kinderen en/of de kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd poep- en plasproblemen.