Vijverberg Award

Ereleden

Vijverberg Award voor Marianne Vijverberg

Tijdens de jaarlijkse bijscholing Urotherapie op 15 maart 2013 ontving oprichter en scheidend voorzitter van de vereniging, Marianne Vijverberg, de 'Vijverberg Award' en werd zij benoemd tot erelid.

Zij kreeg deze onderscheiding en erelidmaatschap als blijk van waardering voor al haar inzet en bijdragen aan de ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van kin voorderen met blaasfunctiestoornissen, de opleiding Urotherapie en de Vereniging voor Urotherapie. Het beeldje gegoten in brons, is een afbeelding van het logo van de vereniging en is mogelijk gemaakt door sponsoring van FERRING b.v.

Het bestuur bedankt Marianne voor haar inzet en bijdragen in de afgelopen jaren.

Voor haar bijzondere verdiensten voor de vereniging, ontving Marianne Vijverberg een award die naar haar is vernoemd.

Vijverberg Award voor Netty Bluyssen

Kinderbekkenfysiotherapeut en voormalig bestuurslid Netty Bluyssen, ontving tijdens de ledenvergadering van vrijdag 10 april 2015 de ‘Vijverberg Award’. Zij kreeg deze onderscheiding als blijk van waardering voor al haar inzet en bijdragen aan de ontwikkelingen van de behandeling van kinderen met blaasfunctiestoornissen, de opleiding voor kinderbekkentherapeuten en haar bestuursfunctie voor de Vereniging voor Urotherapie. Het beeldje gegoten in brons met de afbeelding van het logo van de vereniging staat op haar piano.

“Voor mij is de piano een zeer dierbaar instrument. En dat geldt zeker ook voor deze mooie award. Ik was blij verrast dat ik deze award kreeg.” Het was niet voor het eerst dat de award op haar piano stond. “Marianne Vijverberg stond aan de basis van de opleiding urotherapie en heeft veel betekend voor eerst het platform en de later de vereniging. Ik had voorgesteld om haar te eren met een beeld in de vorm van ons logo. Twee weken voor Marianne de award kreeg stond deze op mijn piano. Ik vind het een mooi beeld.” Blij verrast, omdat ze hoopte dat ze deze award zou krijgen. Netty heeft veel betekend voor het beroepscompetentieprofiel van de fysiotherapie. “Dat heb ik opgezet en van daaruit is het opleidingsprofiel voor bekkenfysiotherapeuten uit voortgekomen. Tijdens de vergadering van de Landelijke Werkgroep Kinderbekkenfysiotherapie in november willen we dat de concepten van de beroepscompetentie- en opleidingsprofielen door de leden worden erkend.”

Ze heeft ook haar bestuursfunctie bij de Landelijke Werkgroep Kinderbekkenfysiotherapie neergelegd. Ze heeft nog voldoende te doen. Zo is ze drie dagen in de week werkzaam als kinderbekkenfysiotherapeut bij Bekkenfysiotherapie De Groote Wielen in Rosmalen en anderhalve dag is ze betrokken bij de opleiding. Ze geeft zelfs les in Zwitserland. “Over tien jaar ga ik met pensioen. Ik ben nu bezig met het opleiden van jonge docenten die mijn stokje gaan overnemen, en fysiotherapeuten gaan opleiden.”

Het bestuur bedankt Netty voor haar inzet en bijdragen in de afgelopen jaren.

Delen:

Recente artikelen

InloggenLid worden
NVCK